Hodnotenie
10/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:11 ks
bez DPH:131.42 €
s DPH:157.70 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Bulharský kefír

Sušená zmes kefírových kultúr, jedinečná svojím zložením a výnimočná tým, že z jedného vrecka si môžete vyrobiť až 5 litrov kvalitného matičného kefíru, ktorý sa dá ďalej preočkovať až 10-krát. Matičným kefírom sa rozumie plnohodnotný kefírový nápoj, ktorý môžete ďalej preočkovávať po dobu dobrej kondície kultúry, tzn. pokiaľ vyrábate kefír rovnakej kvality /kyslosti a hustoty/.

Hoci má kefír kyslastú chuť, svojím účinkom odkysľuje organizmus, lebo vyvoláva zásaditú reakciu organizmu. Zamedzuje hromadeniu a hnitiu potravy v črevách, udržiava rovnováhu črevnej flóry, podporuje pohyby čriev ( črevnú peristaltiku) a tým zabezpečuje aj pravidelné vyprázdňovanie stolice. Zabraňuje chorobnému premnoženiu mikroorganizmov ( baktérií, kvasiniek a vírusov) v tráviacom trakte a tým posilňuje našu imunitu stimuláciou imunitného systému.

Na čo všetko kefír priaznivo pôsobí a aké ochorenia dokáže jeho pravidelné pitie liečiť? Sú to najmä nervové ochorenia, ochorenia dýchacích ciest, ochorenia žlčníka, pečene, obličiek, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchy, kožné ochorenia, plesne ( mykózy), candida ( kvasinky), srdcovo- cievne ochorenia, no proste je celá rada ochorení, ktorých priebeh sa pitím kefíru zmierni, alebo sa celkom vyliečia a to práve vďaka stimulujúcemu účinku kefíru na imunitný systém organizmu. Veď ak má človek imunitný systém v dobrom a zdravom stave, tak si potom organizmus dokáže hravo poradiť aj s celým radom už vzniknutých ochorení a dokonca môže zabrániť ich samotnému vzniku. Takisto veľmi veľa chorôb má svoj počiatok v zlom trávení a vyprázdňovaní. Preto, ak zabezpečíme organizmu správne trávenie a pravidelné vyprázdňovanie, ak nedáme škodlivým látkam šancu, aby sa v nás hromadili a rozkladali sa, predídeme tak mnohým chorobám.

Návod na prípravu:

  • 1 až 5 litrov mlieka zohrejeme na 95°C a necháme prikryté stáť 30 minút
  • mlieko následne ochladíme na 29°C a pridáme 1 vrecko kultúry a dôkladne rozmiešame
  • zaočkované mlieko rozlejeme do sterilných nádob a necháme bez miešania dozrieť 14 až16 hodín pri teplote 29°C /teplota by nemala presiahnuť 30°C, aby nedošlo k zničeniu kefírových kultúr
  • Teplota sa udržuje tak, že sa nádoby prikryjú izolačným materiálom (deka, termohrniec) alebo sa dajú do rúry a nastaví sa na danú teplotu 29°C. 
  • zákvas uložíme do chladničky, schladením spomalíme  ďalši proces kvasenia kefíru
  • kefír môžeme skladovať v chladničke max. do14 dní
  • kvalita kefíru záleží od kvality mlieka, doporučujeme použiť na prípravu čerstvé mlieko z mliekomatu alebo farmy

Zloženie: Lactococcus lactis, Lactcoccus diacetylactis, Lactococcus cremoris, Leuconostoc cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus. Obdobné zloženie kultúr ako v Tibetskej kefírovéj hube.

Skladovanie: Neotvorené vrecká skladujeme pri teplote 0 až10°C po dobu jedného roka od dátumu plnenia  /vyznačený na obale/

Upozornenie: Pred konzumáciou kefíru nezabudnite z neho oddeliť 5 až10%, využijete ho na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia 10 až 50 litrov kvalitného čistého kefíru bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.

Balenie:  vrecko 1g

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.