Domáci tvaroh

Na výrobu tvaroha sme použili 5 litrov pasterizovaného kravského mlieka z mliekomatu. Pasterizácia : 65°C po dobu 30 minút.

Postup prípravy:

Do mlieka  pridáme 2 dcl tekutého smotanového zákvasu Laktoflora. Mlieko necháme skysnúť pri izbovej teplote po dobu 48 hodín. Po zrazení  mlieko  postupne zohrievame na 45°C. Za občasného miešania udržiavame túto teplotu  60 minút . Tvaroh sa pekne vyzráža a zrazeninu môžeme preliať cez syrársku plachtu gázu do pripravenej nádoby. Tvaroh necháme do druhého dňa v gáze odkvapkať a potom ho uložíme do chladničky. Z 5 litrov mlieka sme získali 700 g kvalitného domáceho tvaroha a 4 litre lahodnej srvátky.

 

Foto z nášho archívu

 Príprava tvarohu, krémov, jogurtov 

Toprecepty.cz

Varecha.pravda.sk

Webnoviny.sk

Domáci jogurt a tvaroh z kozieho mlieka


NÁKUPNÝ KOŠÍK

Košík je prázdny

PRIHLÁSENIE ZÁKAZNÍKA

BONUS PRE ZÁKAZNÍKOV

ODPORÚČAME
NÁHODNÝ PRODUKT
NAPÍŠTE NÁM