Hodnotenie
7/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 PODPORUJEME

AFILACT® FLUID 100 ml

AFILACT® FLUID 100 ml
  • AFILACT® FLUID 100 ml
(obrázky produktu)
ID produktu
1000274
Záručná doba
1 rok
4.40 € bez DPH
5.28 €Cena s DPH
Kúpou tovaru získate 5 vernostných bodov.
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Popis
AFILACT® FLUID je prírodný konzervačný prostriedok, ktorý sa používa na bioochranu potravín. Aktívnou zložkou je lyzozým, enzým rozšírený v biologických tekutinách (slzy, sliny, krv, atď.), kde jeho funkciou je napádať cudzie baktérie. Lyzozým inhibuje rast niektorých Gram+ baktérií, vrátane bakteriálnych kmeňov rodu Clostridia, ale nie je účinný proti kvasinkám, plesniam alebo Gram- baktériám. Produkt pri použití s odporúčaným dávkovaním neovplyvňuje vývoj mezofilných alebo väčšiny termofilných kultúr. V súčasnosti je použitie lyzozýmu v potravinách povolené vo viac než 30 krajinách, vrátane EÚ, kde je lyzozým schválený ako konzervačná látka s kódom E1105 s obmedzeným použitím do niektorých syrov. Produkt obsahuje štandardizovaný prípravok lyzozýmu, extrahovaného z čerstvých vaječných bielkov.

Použitie
AFILACT® FLUID sa používa na ochranu proti neskorému dureniu syrov: vada syrov bakteriologického pôvodu, spôsobená sporotvornými baktériami. Tieto spóry sú veľmi tepelne stabilné a neničia sa pasterizáciou. Môže byť použitý na výrobu mäkkých, polotvrdých a tvrdých syrov, nemá vedľajšie účinky a nemá vplyv na kultúry. 

Teplota skladovania: 0 – 8°C

Podmienky: Chrániť pred svetlom. Držať uzatvorené v pôvodnom obale

Trvanlivosť.12 mesiacov od dátumu výroby pri skladovaní podľa odporúčaných podmienok.

Dávkovanie:1 - 1,5 ml /10L mlieka

Zloženie:Voda, lysozým (E1105), sorban draselný (E202) (<1%).

Návod na použitie: Pretože aktívna zložka produktu sa pasterizáciou čiastočne inaktivuje, mal by sa pridávať do mlieka po pasterizácii. Avšak v rozmedzí kyslosti pH 5,0 až 5,5 môže produkt vydržať tepelné ošetrenie až do 80°C po dobu niekoľkých minút bez straty aktivity. Produkt sa pridáva priamo do výrobníka podľa odporúčaného dávkovania pred pridaním kultúr a syridla. Pred pridaním do mlieka dôkladne premiešajte, aby sa enzým lyzozýmu dostal všade rovnomerne.

Špecifikácia

Vlastnosti

Priemerná aktivita:45000 FIP jednotiek/mg bielkovín Aktivita /mg bielkovín: > 45.000 FIP/mg
Garantovaná aktivita je minimálna aktivita na konci doby spotreby.

Obsah: 
Lysozým (bezvodý):  96% 
Typ enzýmu: Lysozým
Obsah častíc:  20%

Fyzikálne vlastnosti
Farba: Mierne žltá
Forma: Tekutá
Rozpustnosť: Rozpustné vo vode
Zápach: Mierne sladkastý
pH: 3,00 – 5,00
Hustota: 1,00 – 1,10
Produkt môže vykazovať farebné odchýlky medzi jednotlivými šaržami. Toto nemá vplyv na aktivitu.

Zloženie
Sorban draselný (hm/hm): 0,14 – 0,18 %

Mikrobiologická kvalita
Celkový počet: < 100 ktj/ml
Kvasinky: < 10 ktj/ml
Plesne: < 10 ktj/ml
Enterobaktérie: Negatívne v 1 ml
Escherichia coli: Negatívne v 1 ml
Salmonella: Negatívne v 25 ml
Staphylococcus aureus: Negatívne v 1 ml

Poznámky
Metódy sú dostupné na vyžiadanie
Tento produkt vyhovuje odporúčaným špecifikáciám na čistotu pre E1105 lysozým danými Nariadením EU č. 231/2012 z 9. 3. 2012 stanovujúcim špecifikácie pre prídavné látky do potravín pre arzén (1 mg/kg), olovo (5 mg/kg) a ortuť (1 mg/kg).

Stravovací status
Kóšer: Kóšer Pareve s výnimkou Pesach
Vegetarián: Nie

Alergény: vajcia

Balenie: 100 ml










 
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk