Hodnotenie
7/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:3 ks
bez DPH:13.76 €
s DPH:16.51 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Popis:

Zmes plesní pripravená pre typickú chuť syrov Camembert pri použití štartovacie kultúry Iota Ca.

Zloženie:

  • Sigma 93 Camembert - Zmes kultúr Penicillium candidum, Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces zabezpečí bielu pleseň, jemnú kôrku, stredne intenzívne dozrievanie a kvalitnú ochranu syra.  Geutrichum candidum - vybrané kmene sú pomerne biele s dobrou odolnosťou voči soli. ich prozrávací účinok je nízky, ale dobre odkyselí povrch syra a prispieva k rozvinutiu vôní. pripraví vhodné prostredie pre rast Camembertské plesne Penicillium candidum. Toto ešte môže byť posilnené prítomnosťou kvasinky Debaryomyces. Penicillium candidum - vybrané kmene sú rýchle v rozklade bielkovín a so stredným rozkladom tukov. Obvykle mohutný rast Camembertské plesne je mierne obmedzený prítomnosťou Geotricha. vhodné pre postupné dozrievanie v papieri, teda po zabalení, prípadne distribúciu.
  • IOTA Ca - Camembertská DL1 - Zmes štartovacích kultúr typických pre syr Camembertského typu. Zloženie kultúry - LCT. lactis + cremoris - LCT. diacetilactis - Leuc. cremoris - S. thermophilus,- LCT. paracasei - Hafni ALVE kmeň 2472 - Kluyveromyces lactis - Candida valida - Brévibacteriums linens - Corynebacterium flavescens - Staphylococcos carnosu

Dávkovanie: 250 - 500l mlieka
Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné dávkovanie znížiť až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.

Použitie: Sigma 93 Camembert - najlepšie 1/2 dávky zaočkujte priamo do mlieka pred syrením a druhú polovicu dávky zrieďte v nesolenej a nechlórovanej vode a rozprašujte ju na povrch syra počas otáčania. Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracúvaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa. IOTA Ca - Camembertská DL1 celú dávku zaočkujte priamo do mlieka pred syrením.

Teplota mlieka k zaočkovaniu je 32 - 34 ° C. Doba zrenia 60 - 90min

Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.

Balenie: 1 ampulka Sigma 93 Camembert  + 2 ampulky IOTA Ca - Camembertská DL1+návod na výrobu Camembertu

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk