Hodnotenie
6/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

  • Pridané: 14.08.2014   |   1796 čítaní / zobrazení

Čerstvý hrudkový syr v bylinkovom oleji


Recept sme získali zo zdroja recepty.varení.cz a rozhodli sme sa ho vyskúšať a podeliť sa s Vami o kulinársky zážitok. Na výrobu tejto špeciality môžeme použiť čerstvý hrudkový syr z  kravského alebo kozieho či ovčieho mlieka, všetky chutia  výborne.

Potrebujeme:

  • 200 g čerstvého hrudkového syra
  • 2 ks cibule
  • 4 strúčky cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • 6 listkov šalvie
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL sušených byliniek do syrov
  • štipku na hrubo mletého čierneho korenia
  • 130 ml olivového oleja

Postup:

Cesnak a cibuľu olúpeme, cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na kolieska alebo mesiačiky. Papriku opláchneme, odstránime z nej jadrovník  a nakrájame ju na tenšie pásiky. Tymián a šalviu umyjeme a osušíme. Tymián nahrubo posekáme, bobkový list rozdrobíme na trochu menšie kúsky, nie však moc drobné. Syr nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a vložíme do skleneného pohára alebo inej vhodnej nádoby s vrchnákom. Každú vrstvu syra posypeme kolieskami cibule, plátkami cesnaku, čerstvými bylinkami, čiernym korením a soľou. Na zvýraznenie chuti môžeme ešte každú vrstvu ochutiť sušenými bylinkami do syrov podľa vlastného výberu.  Syr zalejeme olivovým olejom a necháme v chlade odležať 1 až 12 hodín.


Na prípravu použijeme hrudku čerstvého syra


Hrudku nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky. Syr si ľahko dokážete vyrobiť podľa návodu Radíme začínajúcim syrárom


Do pripravenej nádoby postupne uložíme vrstvy syra a pochutín


Zmes zalejeme olivovým olejom




Syr je pekne preložený všetkými ingredienciami


Nádobu dobre uzavrieme a uložíme do chladničky na minimálne 1 hodimu


Výsledom je syr vynikájucej chuti a arómy vhodný na každé príjemné posedenie s priateľmi pri dobrom poháriku vína

Foto z nášho archívu


Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk