reagovať | 46.228.222.*** | 11. august, 10:59maslo recept tu nie je
reagovať | 78.99.8.*** | 11. november, 14:02Zuzana Halgašová Dobrý deň, z kravského mlieka som už vyrábala syr pomocou Vašich prostriedkov a chcela by som si vyrábať aj vlastné maslo. Zaujíma ma však jedna vec: keď mám čerstvé nadojené mlieko, je potrebné ho pred prípravou ešte pasterizovať tak, ako v prípade prípravy syra? Nezničím tým smotanu? Ešte som to neskúšala, preto Vá budem vďačná za odpoveď....Ďakujem.
reagovať | 85.248.44.*** | 16. november, 07:44Milchema smotana sa dlhodobou pasterizáciou - mlieko zohrejeme na 63 - 65°C po dobu 30 minút neznehodnotí
recept tu nie je
Dobrý deň, z kravského mlieka som už vyrábala syr pomocou Vašich prostriedkov a chcela by som si vyrábať aj vlastné maslo. Zaujíma ma však jedna vec: keď mám čerstvé nadojené mlieko, je potrebné ho pred prípravou ešte pasterizovať tak, ako v prípade prípravy syra? Nezničím tým smotanu? Ešte som to neskúšala, preto Vá budem vďačná za odpoveď....Ďakujem.
smotana sa dlhodobou pasterizáciou - mlieko zohrejeme na 63 - 65°C po dobu 30 minút neznehodnotí