Hodnotenie
10/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

  • Pridané: 13.08.2014   |   2817 čítaní / zobrazení

Rozdelenie syrov


Na Slovensku je ročná spotreba na 1 obyvateľa 6 kg. Belgicko 30 kg, FRA, Grécko 23 kg. Syr je výrobok z pasterizovaného mlieka obsahujúci mliečnu bielkovinu kazeín, mliečny tuk …..

 Základné delenie syrov

  • prírodné syry: syry vyrobené z mlieka tzv. sladkým zrážaním (syridlom) alebo kyslým zrážaním
  • tavene syry: vyrobené z prírodných syrov, príp. iných mliečnych výrobkov (masla, smotany a pod.), alebo i ďalších potravinárskych výrobkov, pričom syr tvorí z celkového podielu najmenej 51% hmot.
  • syrové výrobky: výrobky vyrobené zo syrov a iných potravinárskych výrobkov, pričom syr tvorí z celkového podielu najmenej 51% hmot.
  • srvátkové syry: vyrobené zo srvátky

Podľa obsahu tuku
- vyjadreného v sušine (t.v.s.) v hmotnostných percentách:

  • vysokotučný, t.v.s.: viac ako 60 %
  • plnotučný 45 – 60 %
  • polotučný 25 – 45 %
  • nízkotučný 10 – 25 %
  • odtučnený menej ako 1 %

Podľa konzistencie
- vyjadrenej ako obsah vody v beztukovej hmote syra (VBHS)

  • extra tvrdý, VBHS: menej ako 51 %
  • tvrdý 49 – 56 %
  • polotvrdý 54 – 63 %
  • polomäkký 61 – 69 %
  • mäkký viac ako 67

Podľa technológie výroby syrov

  • tvarohy
  • bryndza
  • čerstvé syry
  • mäkké syry
  • parené syry
  • plesňové syry
  • polotvrdé syry - bez a s tvorbou ôk vo vnútri cesta
  • tvrdé syry - bez a s tvorbou ôk vo vnútri cesta
  • tavené syry
  • srvátkové syry
  • syry ovčie, kozie, byvolie a pod.

Chyby syrov – prezretie, deformácia, chorobné druhy povrchov, vyschnutie, napadnutie škodcami
Skladovanie: miestností vzdušné, čisté, dobre vetrateľné, chránené pred slnečným žiarením Relatívna vlhkosť 85 – 90 %, teplota 8 °C, pre mäkké syry 2 – 4 °C.


Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk