Hodnotenie
8/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:2 ks
bez DPH:17.99 €
s DPH:20.20 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
  • Pridané: 13.08.2014   |   12955 čítaní / zobrazení

Špecifikácia syridiel


Syridlo je základnou surovinou pri výrobe syrov. Je to enzým, ktorý zráža mliečne bielkoviny, výsledkom čoho je vznik syreniny a srvátky. Podľa spôsobu výroby delíme syridlá na:                                                                                              

  • živočíšne - vyrobené extrakciou z teľacích žalúdkov, používajú sa pri tradičnom spôsobe výroby s cieľom dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu syrov
  • mikrobiálne - moderná náhrada živočíšnych syridiel, aktívnym enzýmom je proteáza plesne Mucor miehei, ktorá je vyrábaná prírodnou fermentáciou, sú vhodné aj pre použitie v produktoch určených pre vegetariánov.
  • chymozínové - vyrobené fermentáciou Aspergillus niger var. awamori, vyznačujú sa vysokou výťažnosťou, dobrou kvalitou srvátky, majú certifikát Kosher a Halal, sú vhodné aj pre použitie v produktoch určených pre vegetariánov.

 

Rozdelenie syrov a druh syridla

Pri výrobe syrov je dôležitý správny výber syridla. Každý druh syra si vyžaduje špecifický technologický postup výroby a druh syridla. Na výrobu sladkých syrov použijeme syridlá:

  • čerstvé syry - Syridlo Milase®, Laktochym, Hrudka XP 200, Fromase 220 XL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • mäkké syry -   Syridlo Milase®, Fromase 220 XL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • polotvrdé syry – Syridlo Milase®, Laktochym, Fromase 220 XL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • tvrdé syry - Syridlo Milase®, Laktochym, Fromase 220 XL, Tyčinka Hansen Stick 50 L

 
Tabuľka - špecifikácia syridiel v našej ponuke

 
Názov syridla
 
Popis
 
Dávkovanie
 
Teplota syrenia
 
Čas syrenia
 
Skladovanie
 
Minimálna trvanlivosť
 
Balenie
 
 
Syridlové tablety
Je to prírodné mikrobiálne syridlo, rovnocenná náhrada tekutých syridiel, určené na syrenie všetkých druhov mlieka, na výrobu čerstvých a polotvrdých  syrov 
1 table na 50 litrov mlieka
 
35°C
 
40 minút
 
pri teplote +4 až +20°C 
 
24 mesiacov od dátumu výroby
 
  1 ks
 

Syridlo Milase® XQL 220 BF

Milase® je potravinársky enzýmový prípravok vyrobený fermentáciou Rhizomucor miehei. Milase® obsahuje enzým zrážajúci mlieko, špecifický peptid, ktorého zloženie aminokyselín je porovnateľné so zložením Kalase® (teľacie syridlo Kľag). Milase® XQL je veľmi vhodný na vyvinutie optimálnej chuti a textúry u syrov do 4 až 6 mesiacov pre fóliové zrejúce syry, nízkotučné syry, slane chutiace syry ako Mozzarella a syry s vyššími teplotami zrenia ako Maasdam a syry s teplomilnými kultúrami. So syridlom Milase® vyrobíte taktiež kvalitný čerstvý hrudkový syr.

ovčie mlieko:10 ml na 10 litrov mlieka
kravské a kozie mlieko:5 ml na 10 litrov mlieka
 
30-40°C 
 
40-50 minút
pri teplote 0 až +7°C (nesmie zamrznúť)17 mesiacov od dátumu výrob50/100/250/500/1000 /3000/5000ml
 
 
 
Laktochym
Tekuté syridlo LAKTOCHYM je prírodné syridlo živočíšneho pôvodu určené na syrenie všetkých druhov mlieka /najmä kozieho/ na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých syrov s krátkou alebo dlhou dobou zrenia tradičným spôsobom s cieľom dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu. 
čerstvé syry:3-5 ml na 10 litrov mlieka
polotvrdé syry: 6-7 ml na 10 litrov mlieka
 
30-32°C
 
45-50 minút
 
pri teplote +3 až +7°C (nesmie zamrznúť)
 
6 mesiacov od dátumu výroby*
 
50/200 ml
 
 
Hrudka XP 200
Tekuté mikrobiálne syridlo HRUDKA XP 200 je obľúbené nízkonákladové syridlo určené na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu čerstvých syrov a syrov s krátkou dobou zrenia. Syridlo má široké uplatnenie v mliekarenskom priemysle ako alternatíva k hovädziemu a teľaciemu syridlu. 
1,5-3 ml na 10 litrov mlieka
 
30-35°C
 
40-45 minút
 
pri teplote +2 až +8°C (nesmie zamrznúť)
 
12 mesiacov od dátumu výroby
 500/1000/3000/5000 ml
 
 
Fromase® 220 XL
Tekuté mikrobiálne syridlo FROMASE® 220 XL určené na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu všetkých druhov syrov s krátkou aj dlhou dobou zrenia. 
ovčie mlieko:10 ml na 10 litrov mlieka
kravské a kozie mlieko:5 ml na 10 litrov mlieka
 
30-40°C
 
40-50 minút
 
pri teplote +4 až +8°C (nesmie zamrznúť)
 
17 mesiacov od dátumu výroby
 
50/100/250/500/1000 /3000/5000ml
 
 
 
Tyčinka Hansen Sticks 50L
Čistý práškový štandardizovaný chymozín vyrobený fermentáciou Aspergillus niger var. awamori určený na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu všetkých druhov syrov. Obsahuje enzýmy, ktoré zrážajú mlieko s vysoko špecifickým štiepiacim účinkom na kapa-kaseín, čo má za následok veľmi dobrú tvorbu syroviny. 
1balenie /tyčinka/ na 50 litrov mlieka
 
40-45°C
 
40-45 minút
 
pri teplote do +25°C (najlepšie v chladničke)
 
24 mesiacov od dátumu výroby
 
1ks

*Po uplynutí tejto doby je syridlo stále použiteľné, len  stráca na sile a preto je treba zvýšiť doporučené dávkovanie


  • ma
    Pridané 06. máj, 05:39 z 64.186.112.***
    viete poradit nejaku nahradu tohto syridla ktora je dostupna v usa ? dakujem za radu

  • PT
    PaedDr. Tatiana ŠtiglincováReagovať
    Pridané 06. máj, 09:12 z 85.248.44.***
    Skúste syridlové tablety Fromase.

  • Mi
    MichalReagovať
    Pridané 14. december, 20:22 z 46.34.239.***
    Môže byť mikrobialne syridlo miesane s telacimi ezimami alebo je výlučne vegetariánske?

Pridať komentár
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.