Hodnotenie
10/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

  • Pridané: 13.08.2014   |   4012 čítaní / zobrazení

Špecifikácia syridiel



Syridlo je základnou surovinou pri výrobe syrov. Je to enzým, ktorý zráža mliečne bielkoviny, výsledkom čoho je vznik syreniny a srvátky. Podľa spôsobu výroby delíme syridlá na:                                                                                              
  • živočíšne - vyrobené extrakciou z teľacích žalúdkov, používajú sa pri tradičnom spôsobe výroby s cieľom dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu syrov
  • mikrobiálne - moderná náhrada živočíšnych syridiel, aktívnym enzýmom je proteáza plesne Mucor miehei, ktorá je vyrábaná prírodnou fermentáciou, sú vhodné aj pre použitie v produktoch určených pre vegetariánov.
  • chymozínové - vyrobené fermentáciou Aspergillus niger var. awamori, vyznačujú sa vysokou výťažnosťou, dobrou kvalitou srvátky, majú certifikát Kosher a Halal, sú vhodné aj pre použitie v produktoch určených pre vegetariánov.
 

Rozdelenie syrov a druh syridla

Pri výrobe syrov je dôležitý správny výber syridla. Každý druh syra si vyžaduje špecifický technologický postup výroby a druh syridla. Na výrobu sladkých syrov použijeme syridlá:
  • čerstvé syry - Laktochym, Hrudka XP 200, Fromase 220 TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • mäkké syry -   Fromase 220 TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • polotvrdé syry – Laktochym, Fromase 220 TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L, Syridlové tablety
  • tvrdé syry - Laktochym, Fromase 220 TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L
 
Tabuľka - špecifikácia syridiel v našej ponuke
 
Názov syridla
 
Popis
 
Dávkovanie
 
Teplota syrenia
 
Čas syrenia
 
Skladovanie
 
Minimálna trvanlivosť
 
Balenie
 
 
Syridlové tablety
Je to prírodné mikrobiálne syridlo, rovnocenná náhrada tekutých syridiel, určené na syrenie všetkých druhov mlieka, na výrobu čerstvých a polotvrdých  syrov 
1 table na 50 litrov mlieka
 
35°C
 
40 minút
 
pri teplote 15 až 20°C 
 
15 mesiacov od dátumu výroby
 
  1 ks
 
 
 
Laktochym
Tekuté syridlo LAKTOCHYM je prírodné syridlo živočíšneho pôvodu určené na syrenie všetkých druhov mlieka /najmä kozieho/ na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých syrov s krátkou alebo dlhou dobou zrenia tradičným spôsobom s cieľom dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu. 
čerstvé syry:3-5 ml na 10 litrov mlieka
polotvrdé syry: 6-7 ml na 10 litrov mlieka
 
30-32°C
 
45-50 minút
 
pri teplote 3 až 7°C (nesmie zamrznúť)
 
6 mesiacov od dátumu výroby*
 
50/200 ml
 
 
Hrudka XP 200
Tekuté mikrobiálne syridlo HRUDKA XL 205 je obľúbené nízkonákladové syridlo určené na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu čerstvých syrov a syrov s krátkou dobou zrenia.Syridlo má široké uplatnenie v mliekarenskom priemysle ako alternatíva k hovädziemu a teľaciemu syridlu. 
1,5-3 ml na 10 litrov mlieka
 
30-35°C
 
40-45 minút
 
pri teplote 2 až 8°C (nesmie zamrznúť)
 
12 mesiacov od dátumu výroby
 500/1000/5000 ml
 
 
Fromase® 220 TL
Tekuté mikrobiálne syridlo FROMASE® 220 TL určené na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu všetkých druhov syrov s krátkou aj dlhou dobou zrenia. 
ovčie mlieko:10 ml na 10 litrov mlieka
kravské a kozie mlieko:5 ml na 10 litrov mlieka
 
30-40°C
 
40-50 minút
 
pri teplote 4 až 8°C (nesmie zamrznúť)
 
9 mesiacov od dátumu výroby
 
50/100/250/500/1000 ml
 
 
 
Tyčinka Hansen Sticks 50L
Čistý práškový štandardizovaný chymozín vyrobený fermentáciou Aspergillus niger var. awamori určený na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu všetkých druhov syrov. Obsahuje enzýmy, ktoré zrážajú mlieko s vysoko špecifickým štiepiacim účinkom na kapa-kaseín, čo má za následok veľmi dobrú tvorbu syroviny. 
1balenie /tyčinka/ na 50 litrov mlieka
 
40-45°C
 
40-45 minút
 
pri teplote do 25°C (najlepšie v chladničke)
 
24 mesiacov od dátumu výroby
 
1ks
*Po uplynutí tejto doby je syridlo stále použiteľné, len  stráca na sile a preto je treba zvýšiť doporučené dávkovanie

Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk