NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

Kyselina mliečna

Kyselina mliečna

Kyselina 2-hydroxypropánová alebo kyselina mliečna je ľahko rozpustná, bezfarebná, kryštály tvoriaca kyselina s racionálnym chemickým vzorcom CH3–CHOH–COOH. Vzniká mliečnym kvasením cukrov, napr. v mlieku, syroch, kysnutej kapuste. Soľ kyseliny mliečnej sa nazýva laktát. Využíva sa väčšinou ako opticky neaktívna forma. Pravotočivá L- forma vzniká pri telesnej práci vo svaloch. Používa sa v pekárstve, pivovarníctve, na prípravu limonád a pri zafarbovaní a zušľachťovaní textílií (pohmat, lesk). Používa sa aj pre svoje antiseptické vlastnosti v mastiach, ústnych vodách a ako prostriedok na ošetrovanie vlasov. Taktiež sa používa pri výrobe tvarohu, pridáva sa do mlieka na zrážanie.

.

   Zoradiť podľa:  
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk