Hodnotenie
9/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

  • Pridané: 14.08.2014   |   4892 čítaní / zobrazení

Domáci tvaroh


Na výrobu tvaroha sme použili 5 litrov pasterizovaného kravského mlieka z mliekomatu. Pasterizácia : 65°C po dobu 30 minút.

Postup prípravy:

Do mlieka  pridáme 2 dcl tekutého smotanového zákvasu Laktoflora. Mlieko necháme skysnúť pri izbovej teplote po dobu 48 hodín. Po zrazení  mlieko  postupne zohrievame na 45°C. Za občasného miešania udržiavame túto teplotu  60 minút . Tvaroh sa pekne vyzráža a zrazeninu môžeme preliať cez syrársku plachtu gázu do pripravenej nádoby. Tvaroh necháme do druhého dňa v gáze odkvapkať a potom ho uložíme do chladničky. Z 5 litrov mlieka sme získali 700 g kvalitného domáceho tvaroha a 4 litre lahodnej srvátky.






















,RECEPT NA VÝROBU TVAROHU POMOCOU KYSELINY MLIEČNEJ Z PASTERIZOVANÉHO MLIEKA:

Budeme potrebovať:

  • 5 litrov mlieka z mliekomatu
  • 30 ml kyseliny mliečnej potravinárskej
  • plachtu z gázoviny
  • teplomer
  • 5 l nádobu
  • varešku

 

Postup:

Mlieko najskôr pasterizujeme - zohrejeme ho na 63°C a necháme odstáť 30 minút.

Následne ho ochladíme na 35°C

Pripravíme si 25-30 ml kyseliny mliečnej potravinárskej

 

Kyselinu za stáleho miešania prilievame do mlieka pokiaľ sa nezačne oddeľovať srvátka od tvarohu. Pozor, aby kyselina neprišla do styku s pokožkou.

Celý proces zrážania  je závislý od kvality mlieka. Ak sa mlieko nezačnezrážať, môžeme ešte pridať trošku kyseliny, aby sa tvorili pekné hrudky.

Tvaroh precedíme cez sitko.

Preložíme ho do syrárskej plachty z gázy.

Necháme odkvapkať približne 8 hodín.

Z 5 litrov mlieka získame skoro 1 kg kvalitného tvarohu. Pri celom procese platí- čím vyššia teplota mlieka pri zrážaní, tým tvrdší tvroh a naopak.

 Zdroj: internet

Foto z nášho archívu

 Príprava tvarohu, krémov, jogurtov 

 Toprecepty.cz

 Varecha.pravda.sk

 Webnoviny.sk

 Domáci jogurt a tvaroh z kozieho mlieka



Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk