NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 NAJPREZERANEJŠIE
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie
 NAŠI PARTNERI

          Výskumný ústav mliekarenský a.s. ŽilinaSlovensky vyhladavac BEST.SKSurf.skPozri.sk - katalóg, vyhľadávačInternetove obchody > Potraviny a napoje WebShopy - Katalog internetovych obchodovTovar.sk - porovnanie ciene-katalog.sk - najväčší katalóg stránok SR   

               TOPlist

Lisy na syr

Lisovaný tvrdý syr je lahôdka, ktorá sa dá aj v domácich podmienkach jednoducho pomocou lisovacej formy a lisu vyrobiť. Syr postupne dozrieva, mení chuť a farbu. Povrch syra je najskôr biely a postupne prechádza do typickej žltohnedej farby. Čím dlhšie dozrieva ako víno , tým získava na kvalite. Takto upravený syr si môžeme uchovať na dlhšiu dobu a predzásobiť sa na zimné obdobie , kedy je domáceho mlieka nedostatok. Tvrdý syr je vlastne mlieková konzerva, kde je mlieko v podobe syra dokonale zakonzervované a poskytuje nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Lisovanie syrov syry lisujeme vo formách, aby sme zo syra odviedli čo najviac srvátky a získali potrebný tvar a aby sa nám čo najlepšie spojili syrové zrná. Tlak a doba lisovania je daná postupom výroby jednotlivých druhov syrov. Pri lisovaní platí, že zo začiatku zaťažujeme formu nižším tlakom a tlak postupne zvyšujeme. Syr je potrebné v priebehu lisovania otáčať, všeobecne platí: prvé otočenie po hodine a záťaž do 5 kg, druhé otočenie po 3 hodinách a záťaž 8 až10 kg, tretie otočenie po 6 hodinách a záťaž môže byť až do 30 kg, záleží na veľkosti syra. Ak používame menšie formy, tak syr otáčame prvé 3 hodiny každú polhodinu a lisujeme približne 12 hodín. Pri výrobe čerstvých mäkých syrov syreninu vo forme nezaťažujeme, lisuje sa vlastnou váhou, občas ju však otočíme na dosiahnutie požadovaného tvaru.

Domáci lisovaný syr vyrobený z 10 litrov kozieho mlieka o hmotnosti 1,2 kg po  1 mesiaci zretia.

Domáci lisovaný syr vyrobený z 10 litrov kozieho mlieka o hmotnosti 1,2 kg po 2 mesiacoch zretia. Zdravé kozie mlieko  v tejto podobe dobre  poslúži aj počas zimných mesiacov.

Domáci lisovaný syr vyrobený z 10 litrov kozieho mlieka o hmotnosti 1,2 kg po 3 mesiacoch zretia.

Podrobný návod na výrobu lisovaných syrov nájdete na našej stránke :http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/vyroba-tvrdeho-syra-a37

   Zoradiť podľa:  
  • Lis na syr
    38.52 €32.10 €
    s DPHbez DPH
    skladomDostupnosť
    Lis na lisovanie polotvrdých a tvrdých syrov Balenie: 1ks
  •         Závažie na lis 5 Kg
    13.32 €11.10 €
    s DPHbez DPH
    nedostupnéDostupnosť
    Závažie na lis. Závažie je vyrobené z ocele ošetrené náterom náterom proti korózii.
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana súkromia                               Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk