Kultúra vhodná na použitie pri výrobe typických francúzskych zrejúcich syrov Crottin. Postup pri výrobe tohto syru je prispôsobený tomu, že dávame do mlieka všetko naraz. Základom pri výrobe tohto druhu syru je tvaroh, ktorý postupne prezreje do krémovej konzistencie. Syr zreje až mesiac pri vhodných podmienkach. Konzumovať sa však dá už po 10 dňoch, avšak najlepšiu chuť dosiahneme po 20 dňoch.
Teplota mlieka vhodná pre zaočkovanie kultúrou je 30 °C.
Doba dozrievania kultúry 20 - 24 hodín pri teplote 20 -21 °C. Teplota, pri ktorej sa mlieko zráža ovplyvní dobu zrenia - pri vyššej sa zrýchli a pri nižšej sa spomalí.
Zloženie: mliekarenské kultúry, syridlo, chlorid vápenatý, plnidlo sušené kravské mlieko
Velkosť balenia: jedna tuba na 25 litrov mlieka
Skladovanie a doba trvanlivosti: kultúru odporúčame skladovať pri teplote -18 °C s trvanlivosťou 2 roky od dátumu výroby. Krátkodobé vystavenie kultúry vyšším teplotám napríklad pri transporte má minimálny vplyv na účinnosť a trvanlivosť kultúry.
Balenie : 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |