Hodnotenie
7/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:2 ks
bez DPH:17.99 €
s DPH:20.20 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

BEAUGEL® BIFIDUS

Kultúra určená pre výrobu kyslého bifi-mlieka. Kultúra obsahuje baktérie mliečneho kysnutia (BMK) Streptococcus a Bifidobaktérie. Hustota výrobku závisí od druhu a kvality mlieka. Bifidobaktérie na rozdiel od laktobacilov a ďalších kultúr obsiahnutých v jogurtoch priaznivo ovplyvňujú kyslosť v čreve a produkujú vitamíny B a K. Zvyšujú tiež prekrvenie črevnej sliznice a zlepšujú pohyblivosť čreva.

Vhodný k preočkovaniu 5-10x v závislosti od konkrétnych podmienok výroby. K ďalšej kultivácii postačuje odobrať približne 1% hotového výrobku  k zaočkovaniu ďalšej várky rovnakého objemu. Ak má výrobok po preočkovaní výrazne odlišné vlastnosti, je potrebné k ďalšej výrobe znovu originálnu kultúru.

Dávkovanie: celá tuba je určená na 5 litrov mlieka. Množstvo zodpovedá približne 1 cm na 1 liter mlieka.

Balenie je vhodné pre domácu výrobu a malú farmársku výrobu.

Postup výroby: Mlieko zahrejte na 72 °C po dobu 15 sekúnd (pasterizácia). Následne mlieko schlaďte na 40 °C a rozmiešajte (zaočkujte) obsah tuby. Mlieko nechajte stáť (kultivovať) pri 40°C po dobu 10 hodín. Po kultivácii bifi-mlieko uložte do chladničky na 24 hodín, aby sa dotvorila jeho konzistencia a aby sa plne rozvinuli jeho chuťové vlastnosti. Následne je vhodný ku konzumácii. Chuťové vlastnosti je možné ovplyvniť postupom výroby, predovšetkým dobou a teplotou pri kultivácii. Pri výrobe z dávok k preočkovaniu sa doba kultivácie skracuje približne na polovicu.

Pred plnením zaočkovaného mlieka do nádob, v ktorých bude zrieť (napríklad fľaše, poháre) tieto odporúčame predhriať, aby nedošlo k schladeniu mlieka pod kultivačnú teplotu. Podobne tak i kultivačné prostredie (t. j. jogurtovač, rúru). Ochladenie pod kultivačnú teplotu má vplyv na kvalitu výrobku a predlžuje dobu kultivácie. Kultivačné časy a teploty majú zásadný vplyv na chuť a konzistenciu výrobku.

Skladovanie a trvanlivosť: v chladničke +2 - +4 °C 6 mesiacov, v mrazničke pri -18 °C 2 roky od dátumu plnenia, ktorý je uvedený na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napríklad pri transporte alebo manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah ampule je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.