Hodnotenie
6/10
 NÁKUPNÝ KOŠÍK
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
 DOPRAVU ZABEZPEČUJE
SPSSlovenská pošta
 ČAS
 ODPORÚČAME
 Zdieľanie

Video o bulharskom jogurte:


Grécky jogurt

Sušená zmes jogurtových kultúr, jedinečná svojím zložením a výnimočná tým, že z jedného vrecka si môžete vyrobiť až 5 litrov kvalitného matičného jogurtu, ktorý sa dá ďalej preočkovať až 10-krát. Matičným jogurtom sa rozumie plnohodnotný jogurt, ktorý môžete ďalej preočkovávať po dobu dobrej kondície kultúry, tzn. pokiaľ vyrábate jogurt rovnakej kvality /kyslosti a hustoty/.

Domáci jogurt

Jogurt nie je len taký obyčajný mliečky výrobok. Chráni náš organizmus pred chorobami, zásobuje nás cennými minerálmi a vitamínmi, zlepšuje zdravotný stav a pomáha obnovovať vitalitu. Jeho ochranný účinok možno pozorovať aj pri vírusových infekciách, akou je napríklad chrípka. Počas užívania antibiotík odporúčajú lekári pravidelne konzumovať jogurty, pretože pomáhajú obnoviť črevnú mikroflóru, ktorú antibiotiká zabili. Kto jedáva pravidelne jogurt, určite netrpí zápchou. Jogurt sa odporúča pri problémoch zažívania, dokonca aj pri syndróme dráždivého čreva. Do určitej miery eliminuje toxíny, a pripisuje sa mu aj protirakovinový účinok najmä v súvislosti s karcinómom hrubého čreva a maternice.

Zdroj:Alinkin pestrofarebný svet.

Chceli by ste si vyrobiť vlastný kvalitný jogurt? Nie je nič jednoduchšie.

Návod: 1-5l mlieka prevaríme , necháme  30 minút odstáť. Potom mlieko ochladíme na 42-45°C,  pridáme 1 vrecko kultúr a dôkladne  premiešame, až sa kultúry rozpustia. Mlieko rozlejeme do čistých nádob a necháme  kvasiť pri teplotě 42°C   8-10 hodín, bez miešania. Teplota sa udržuje tak, že sa nádoby prikryjú izolačným materiálom (deka, termohrniec) alebo sa dajú do rúry a nastaví sa na danú teplotu 42°C. Keď sa zakvasenie  urobí večer, na druhý deň ráno je hotový jogurt, bez miešania  nádoby uložíme do chladničky. Po zchladení na 10°C je jogurt vhodný na konzumáciu. Z hotového jogurtu oddelíme  časť, ktorú použijete na dalšie  zakvasenie, 1- 2 polievkové lyžice na 1l mlieka. Keď je mlieko  pripravené, podľa predchádzajúceho návodu, následná fermentácia je kratšia o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalite  mlieka. Pokiaľ nie ste spokojný s výsledkom výrobku skúste iné mlieko. Nie je vhodné trvanlivé mlieko.

Zloženie: Minimálne 1x109 živých kultúr v 1g, Laktobacillus delbrueckij sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp.thermophilus, , kmene sú použité  z prírodných zdrojov a nie su geneticky modifikované. Pretože sa mliečne kultúry pri kultivácii živia laktózou a v hotovom jogurte jej ostane veľmi málo, jogurt vyrobený z bulharských kultúr  konzumujú aj ľudia s intoleranciou na laktózu. treba však byť opatrný podľa stupňa intolerancie.

Skladovanie: Neotvorené vrecká skladujeme pri teplote 0 až10°C po dobu jedného roka od dátumu plnenia /vyznačený na obale/

Pred konzumáciou jogurtu nezabudnite z neho oddeliť 1- 2 polievkové lyžice na 1l , využijete ho na ďalšie zaočkovanie mlieka! Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10x). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie mikroflóry. Pri dodržaní správneho postupu pri príprave a očkovaní mlieka získate z jedného balenia až 50 litrov kvalitného čistého jogurtu bez konzervantov a zdraviu škodlivých prísad.

Balenie: vrecko 1g


(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 QR code
QR code
 Informačné centrum eshopu

Syrárske sady                                  Syridlá
Chlorid vápenatý
Mliekarenské kultúry                       Bylinky do syrov
Plachty a tvarožníky
Syrárske formy                                Syrársky vosk                          
Filtre na mlieko                                Ostatné pomôcky  

 


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedície
Poštovné
Možnosti platby
Ako nakupovať
Obchodné podmienky
Reklamácie
Ochrana osobných údajov                  Kontakty                                            Vaše otázky                                       

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.