SelectionTM Mild1 – zmesná jogurtová kultúra obsahujúca Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii poddr. bulgaricus. Kultúra dáva jogurt s veľmi vysokou hustotou, veľmi jemnou arómou a veľmi nízkou post-acidifikáciou.
Dávkovanie: 1 vrecko na 25L mlieka, skladovanie pri teplote -18 °C, doba použiteľnosti 24 mesiacov od dátumu výroby.
Použitie
Kultúra dáva jogurt s veľmi jemnou chuťou, extra vysokou viskozitou a veľmi nízkou post-acidifikáciou. Vhodná pre jogurty zrejúce v obale, miešané jogurty a jogurtové nápoje.
Návod na použitie
Kultúry vyberieme z mrazničky tesne pred použitím. Mlieko zohrejeme na 85°C a necháme 30 minút postáť. Následne mlieko schladíme na kultivačnú teplotu 42-43°C. Otvorime vrecko s kultúrami a vysypeme lyofilizované pelety priamo do pasterizovaného mlieka pri pomalom miešaní. Miešať 10 až 15 minút, aby sa kultúra rovnomerne rozdelila. Kultúry necháme kultivovať v mlieku počas 5-6 hodín. Pre lepšiu viskozitu jogurtu výrobca doporučuje pridať do mlieka sušené odstredené mlieko v objeme 2% z množstva spracovaného mlieka. Po kultivácii mlieko uskladníme do chladiaceho boxu pri teplote 4-6°C a necháme dozrievať 12 hodín.
Rozmery v cm (vxšxh): 15,5×12,5×1
Upozornenie: pri delení na veľmi malé dávky (na 10L mlieka a pod.) negarantujeme výsledky.
Balenie: 1 ks
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |