Špecifikácia a použitie: Chlorid vápenatý hrá veľkú úlohu v procese koagulácie a tvorby zrazenín. Chlorid vápenatý sa primárne pridáva na optimalizáciu procesu výroby syra a na kompenzáciu kolísania obsahu vápnika v mlieku spôsobeného sezónnymi faktormi. Nasýtený roztok potravinárskeho chloridu vápenatého napomáha lepšiemu zrážaniu mlieka, zvyšuje kvalitu a výťažnosť syreniny, znižuje spotrebu syridla zlepšuje pevnosť a konzistenciu syreniny.
Ak používate kozie mlieko na výrobu syrov, najmä pri výrobe tvrdých syrov alebo tvarohu, pridaním CaCI2 získate pevnejšiu štruktúru výrobku, pretože kozie mlieko prechádza prirodzeným homogenizačným procesom v tele zvieraťa a bez CaCI2 môže vytvárať syr alebo tvaroh, ktorý je príliš slabý a krehký.
1-2 g chloridu vápenatého na 10 litrov mlieka po rozpustení v 50 ml teplej vody. Chlorid vápenatý sa pridá pred pridaním akýchkoľvek bakteriálnych kultúr a syridla.
Ak chceme radšej používať roztok chloridu vápenatého, 500 g granul dáme do nádoby s objemom 1 liter , zalejeme do plna pitnou vodou a necháme za stáleho miešania rozpustiť. Vzniknutý roztok dávkujeme 2-3-ml na 10 litrov mlieka.
Balenie: 1 ks /1000g
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |