Kultúra vhodná na použitie pri výrobe parených syrov ako korbáčiky, parenice, oštiepok, mozzarella a pod. Je možné použiť ju samostatne alebo v kombinácii s mezofilnou kultúrou. Mezofilná kultúra urýchľuje kysnutie syra pri izbových teplotách ale pri ťahaní syra v teplej vode uhynie. Termofilná kultúra pri ťahaní syra v teplej vode krátkodobo prežíva a umožňuje tak výrobkom naďalej kysnúť a dotvárať svojskú chuť.
Teplota mlieka vhodná pre zaočkovanie kultúrou je 30-37°C.
Doba dozrievania kultúry je 30 min. kultúru aplikujeme do mlieka pred syridlom.
Zloženie: Streptococcus Thermophilus - 100%
Velkosť balenia: pri pasterizovanom mlieku na 50 litrov mlieka a 100 litrov nepasterizovaného mlieka.
Skladovanie a doba trvanlivosti: kultúru odporúčame skladovať pri teplote -18°C s trvanlivosťou 2 roky od dátumu výroby. Krátkodobé vystavenie kultúry vyšším teplotám napríklad pri transporte má minimálny vplyv na účinnosť a trvanlivosť kultúry.
Balenie : 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |