Mierne aromatická očkovací kultúra. Je vhodná k naštartovaniu kysnutia výrobe tradičných syrov zo všetkých druhov mlieka. Má univerzálne použitie pre čerstvé, tvarohové i lisované syry. V mlieku dopĺňa prirodzenú flóru a zlepšuje syriteľnosť. Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 22-35 °C (minimálne 20°C). Doba minimálneho zrenia 30 min. Mezofilné kultúry neprežívajú teploty nad 40 °C. Ide o mrazom vysušený prášok balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.
Zloženie kultúry: 80% Lct. cremoris+Lct. lactis, 20% Lct. diacetilactis+Leuc. cremoris+S.thermophilus
Dávkovanie: 1 ampula na 50 litrov pasterizovaného mlieka alebo na 100 litrov nepasterizovaného mlieka
Skladovanie a doba trvanlivosti
Skladovanie: Doporučené skladovanie je pri -18°C
Doba trvanlivosti: uvedená na obale
Aplikácia, doporučené postupy
Tvarohové syry - mlieko sa zaočkuje po večernom dojení (teplota mlieka 30-37°C a po 50 minútach sa ochladí na 15-17°C. Ráno sa k večernému mlieku pridá ranný nádoj a teplota mlieka sa upraví na 18-21°C. Potom sa pridá veľmi malé množstvo syridla.
Mäkké syry - mlieko sa pred syrením nechá predzrieť kultúrou 50-180 minút podľa technológie výroby syru.
Lisované syry - mlieko sa nechá zrieť 30 minút a potom sa zasyrí. Omega vytvorí jemné okyslenie. Syry majú hladkú štruktúru s minimom ôk.
Balenie: 1 ampulka
Syrárske sady Syridlá
|
Doprava Doba expedície Poštovné Možnosti platby |
Ako nakupovať Obchodné podmienky Reklamácie Ochrana osobných údajov Kontakty Vaše otázky |
Milchema, spol. s r.o. |