V návode na použitie Penicillium Roqueforti uvádzate, že kultúra sa pridáva pred syrením do mlieka o teplote 30-32 stupňov. Potom sa mlieko nechá odstáť 60 minút a následne sa sýri. Počas tých 60 minút však teplota mlieka klesne na cca 27 stupňov a to sa mi zdá pre syrenie málo. Stalo by sa niečo, ak by bola teplota mlieka pred pridaním kultúr 38 stupňov?
Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať, že keď chcem robiť z 2itrov mlieka plesnivy syr a mám túto kultúru na 50-100 litrov ako viem kolko si mám dať kultúry na 20 litrov mlieka ? Ďakujem za skorú odpoved
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.